Selecteer een pagina

Mill man Trial

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vriendin afgereisd naar Luxemburg om daar naast ontspanning voor het eerst de Mill Man Trail te rijden. Dit is een Marathon (mountainbike) die te rijden is in drie afstanden, namelijk 40, 70 en 100km en vind plaats in en rondom het prachtige Mullerthal gebied. Deze populaire Marathon is meestal binnen een week uitverkocht en er mogen per afstand 600 deelnemers meedoen. Ik heb gekozen om de 70km te rijden en het startbewijs de dag ervoor opgehaald.

Zaterdag de dag voor de Marathon begon de gezonde spanning licht toe te slaan en heb ik nog even kort mijn benen los gefietst en nog eenmaal een laatste materiaal check gedaan. Na een wat onrustige nacht was de dag daar en omdat we er om 08:30 al moesten zijn en het hotel zo vroeg het ontbijt niet klaar kon hebben, zijn we maar naar de plaatselijke bakker gereden, waar we een heerlijk ontbijt hebben genuttigd.

Bij aankomst was het al behoorlijk druk, en de sfeer was goed. Er was muziek, een tent en verschillende snack kraampjes. Na mezelf te hebben opgesteld toch maar besloten om te gaan fietsen in korte mouw omdat het later op de dag zo’n 22 graden zou worden volgens de berichten.

Het startschot klonk en daar vertrokken alle 600 deelnemers. De eerste kilometers waren om het meer van Echternach waarna we de direct al getrakteerd werden op een behoorlijk lange klim over het asfalt. We waren nog geen kwartier onderweg en het begon langzaam te regenen, wat helaas steeds erger werd. Had ik nu maar mijn lange mouw aangedaan, want ik begon het aardig koud te krijgen. Na ongeveer 1.5uur regen te hebben gehad begon daar dan eindelijk de zon tevoorschijn te komen en kwam ik langzamerhand weer op temperatuur. Door de regen was het parcours spekglad geworden en verscheidene mensen besloten hierdoor de Marathon in te korten naar 40km, omdat ze het te gevaarlijk vonden en het risico op ongelukken wilden verminderen. Het parcours was prachtig en bestond voornamelijk uit single tracks en veel hoogte. Ik had voor deze Marathon veel getraind en dit was zeker geen overbodige luxe met in totaal zo’n 1700 hoogtemeters op de 70km. Zo nu en dan even snel om me heen kijken naar de prachtig Luxemburgse natuur versterkte het gevoel van genieten en toverde ongemerkt een glimlach op mijn gezicht.

Bruggetjes, trappen, beken, rotsen, afdalingen, zware klimmen, het kwam allemaal voorbij. Veel wandelaars die je tegen kwam tijdens een zware klim klapten en schreeuwden je letterlijk omhoog. Zo ook tijdens de welbekende Gladiator Hill die ze dit jaar extra lang en zwaar hadden gemaakt door een stuk toe te voegen die vooral bestond uit gladde stenen, losliggende boomstronken en heel veel hoogte. Toen ik bijna boven was stond er een groepje mensen op trommels te slaan en was aan het eind van de klim de welverdiende verzorgingspost waar ik mijn energie weer heb aangevuld door de nodige suikers in te nemen.

Het laatste deel van de Marathon bestond voornamelijk uit klimmen en eenmaal boven aangekomen zag ik links onderin het meer van Echternach en wist ik het einde is in zicht. We werden hier nog een laatste keer getrakteerd op een lange afdaling, waarbij de snelheid behoorlijk opliep en zo nu en dan een beetje remmen noodzakelijk was om ongelukken te voorkomen. Eenmaal beneden reden we weer rondom het meer naar de finish en stond daar mijn vriendin me op te wachten met mijn welverdiende biertje 🙂

Alle renners hadden recht op een barbecue die bij de prijs inbegrepen zat en deze smaakte natuurlijk uitmuntend goed na een prachtig mooie, maar vooral zware tocht te hebben gereden. Er werd nog lang nagepraat en met een moe maar voldaan gevoel reden we terug naar het hotel.

Ik kijk terug op een fantastisch mooi weekend en ik zeg: “tot volgend jaar Mill Man Trail 2019!”

Twitter

Facebook